Start til ridning

Rideskolen har heste og ponyer i flere størrelser. Vi forsøger hele tiden at have en god fordeling af både helt små 3’er-ponyer (max 130 cm), 2ér-ponyer (max 140 cm), 1ér-ponyer (max 148 cm) og heste (over 148 cm), således at alle ryttere kan tilbydes at ride på en pony/hest, som passer størrelsesmæssigt så rytterne dermed kan føle sig mest mulig trygge.

Rideskolen tilbyder undervisning i grundridning/dressur og springning fra helt nybegynder-niveau til øvet niveau. Dog skal man for at begynde til spring enten allerede være tilmeldt et grundridningshold eller som minimum have gået til ridning i 1 år og selvstændigt kunne ride hesten frem i alle tre gangarter.

Som helt nybegynder vil en del af undervisningen foregå i stalden, således at rytteren kan lære korrekt og sikker omgang med hesten og hvordan den strigles, sadles op og af.

Er du barn og nybegynder eller vil du gå til springning er det vigtigt, at en voksen følger med til undervisningen som hjælper.

Som udgangspunkt skal man være 6 år for at starte til ridning. Dog har vi såkaldte ”Miniput-hold” i støbeskeen, hvor aldersgrænsen vil være lavere.

Her er det meningen at forældrene skal være med som trækkere og holdene vil kun ride 30 minutter ad gangen.

Der er rideskolundervisning fra kl. 16:00 – 20:00 mandag til fredag samt om lørdagen fra kl. 9:00 – 13:00. Hver lektion er på 45 – 50 minutter (30 minutter for ”Miniput-holdet”). Se nærmere under de forskellige hold.

Vi tilstræber at der er omkring 6 ryttere pr. hold. Hvis vi har mere end 8 ryttere kan vi køre med dobbelthold. Det vil sige der vil være 2 hold i ridehuset/på ridebanen samtidig med 2 undervisere.

Vi har også voksenhold, så har du lyst til at forsøge dig for første gang eller måske genoptage ridningen efter en kortere eller længer pause, så vil rideskolen gerne stille heste og undervisere til rådighed.

Der kan være ventetid på opstart af ridning alt afhængig af hvilket niveau du rider på og hvilke dage du kan ride.

Send en mail til undervisermailen: undervisning@nygaard-ridecenter.dk .

Oplys dit navn, adresse, tlfnr., fødselsdato og år, dine erfaringer med at ride samt hvilke dage, der vil passer dig bedst. Hvis du har spørgsmål, kan de også skrives i mailen.

Vores undervisningsansvarlige vil herefter kontakte dig hurtigst muligt, for at aftale en prøvetime til 25kr, hvor du sammen med underviseren vil finde ud af hvilket hold, du vil passe bedst på.

Før du kan begynde på et ridehold, skal du være medlem af NØR. Se "BLIV MEDLEM".

Vi glæder os til at byde dig velkommen i NØR og på rideskolen.